Hej med jer. Så er jeg tilbage efter lidt stilhed, og ferieuger.
Vi har simpelthen haft så travlt med nogle store planer, som jeg forhåbentlig snart kan fortælle mere om, men udover det har jeg heldigvis også haft tid til at lave en masse dejlige ting sammen med Kristian, og besøgt venner og familie.
Vi har blandt andet “leget” tourister i egen by og været en del rundt i København både for at spise lækker mad nogle nye steder på fra min bucket-list og oplevet en masse kunst og design inspiration. Og jeg tænkte derfor lige at dele nogle anbefalinger. Det bedste ved det hele er at de fleste oplevelser er helt gratis hvis man lige planlægger rigtigt, hvilket betyder at der er flere penge at spise for ; D.

Jeg tænker at samle mine yndings cafeer og matcha-steder i København i et separat indlæg inden så længe, så dem kommer jeg ikke så meget ind på i indlægget her.

Glyptoteket, København

Men som sagt har vi haft et par dejligt kulturelle dage i byen.
Flere museer tilbyder enkelte dage eller tidsrum med gratis entré, og det valgte vi at planlægge lidt efter.

Glyptoteket har gratis adgang hver tirsdag, så der lagde vi vores første besøg.
Flere af jer har sikkert allerede været der før, men for de af jer som ikke har, er det virkelig et besøg værd. Ikke kun på grund af deres fine palmehave i midten af bygningen, men også deres udstillinger, som primært består af klassisk kunst, både maleri og skulptur, så fint præsenteret på de flotteste farvekomponerede bagvægge. Museet rummer i sig selv også utrolig mange fine detaljer i både gulve og lofter. Det er absolut et af mine yndlings museer i København.

 

Efter Glyptoteket forsatte vi i indre by hvor vi besøgte Kinfolk Gallery. Det er ikke altid de har udstillinger, men hold øje, for der har været nogle fine samarbejder præsenteret der.

Derefter bevægede vi os mod Kgs. Nytorv og Nyhavn, hvor vi både besøgte Klassik Copenhagen i Bredgade og Frama Studio Store i Fredericiagade.
Klassik forhandler vintage designmøbler og en smule kunst og keramik. Mange af tingene er i den dyre ende, men alt er udstillet så flot, at det også er et godt sted at besøge for ren inspiration.
Frama Studio Store er indrettet i det gamle St. Pouls Apotek og butikken/showroomet er også meget fint indrettet og virkelig inspirerende at gå rundt i.

1. Frama Studio Shop, 2. Klassisk Copenhagen, 3. Kinfolk Gallery

Resten af dagen vandrede vi rundt i Københavns gader, hvilket jeg ofte glemmer når ma har bare skal transportere sig fra et sted til et andet på cykel, men der er bare rigtig fint når man lige giver sig til til bare at gå rundt og kigge. Derudover fik vi drukket en kop kaffe og en matcha som de jo efterhånden har virkelig mange steder, yes yes, og gjort et par praktiske indkøb, spist frokost og gik en tur og Botanisk Have, inden vi vendte næsen hjemad.

Glyptoteket, København

Onsdag er det Thorvaldsens Museum som tilbyder gratis entré, og onsdag fra kl. 17-20 er der gratis adgang på Kunsthal Charlottenborg, så onsdag blev vores næste kulturelle dag.

Thorvaldsens Museum minder på mange måder om Glyptoteket, bare lidt mindre. Her er der også arbejdet med farvekompositioner i udstillingerne, og masser af fine detaljer på gulve og lofter, dog ikke helt i samme liga som Glyptoteket hvis du spørg mig, men stadig et besøg værd.

Thorvaldsens Museum

Kunsthal Charlottenborg tilbyder mere moderne kunst, og har for det meste rigtig gode udstillinger synes jeg. Lige nu kan man blandt andet opleve udstillingen ”Renaissance of the Night” af Kirstine Roepstoff, en ret stor installation, som også var Danmarks repræsentant ved Venedig Biennalen 2017.
Hver onsdag 18.30 viser Kunsthal Charlottenborgs biograf også filmen ”Influenza (on Kirstine Roepstorff) hvor man følger hendes arbejdsproces og tilblivelsen af hele værket og installation til Biennalen i 2017.

To gode museumsoplevelser at kombinere, i fin kontrast til hinanden.

Kunsthal Charlottenborg, Kirstine Roepstorff installation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *