Som lovet kommer her min lille personlige spiseguide til New York.
For vi spiste virkelig nogle gode steder. Vi har fået så meget spændende mad, og jeg er blevet vildt inspireret.
Vi havde lavet ret meget research hjemmefra, både fordi vi kun var afsted i 5 dage og der var mange ting jeg gerne ville prøve, men også fordi det kunne være svært at få plads de gode steder hvis ikke man bestiller bord. Så det gjorde vi, dog kun om aftenen, morgenstederne var nemme nok at få plads på hvis man ikke kommer alt for sent.

Til morgenmad havde jeg fokuseret meget på at finde steder hvor jeg kunne prøve forskellige veganske morgenmads retter, og diverse ”sunde” lidt helse agtige morgenmad, som jeg jo elsker at nørde i, og for at få lidt inspiration til det. Eller måske skal jeg hellere sige ”sundere” morgenmad, for der blev også kørt både mandelpandekager, og bananabread ned.
Samtidig gik jeg efter steder hvor jeg kunne få min Matcha eller Tumeric latte nu hvor jeg ikke længere drikker kaffe, men det kan man efterhånden mange steder, specielt de veganske cafeer.

Det blev også et eftermiddags ritual, at prøve forskellige matcha barer, som der selvfølgelig er nogle stykker af. Kristian fik dog stadig sin kaffe, han har ikke rigtig fundet nydelsen i en god grøn matcha endnu 😛

Til aftensmad havde vi valgt forskellige temaer hver aften. Det gik fra fisk, mexikansk, vegetarisk og så måtte vi altså lige afslutte med en god bøf den sidste aften.

Det hele kommer her:

MORGENMAD:

TWO HANDS CAFE
Her spiste vi den første morgen. Det er vidst en australsk café, vegetarisk.
Deres bananabread er VIRKELIG lækker. Sund er den ikke, men en god deler, da den er lidt tung (på den gode måde). Toppet med espresso-mascarpone creme og valnødder.
Kristian fik gurkemeje yoghurt, og var også ret lækker. Jeg fik den klassiske avocado toast som efterhånden er alle steder. Og deres matchalatte var god.

Two hands Café, avocado toast with egg.
Two Hands Café, bananabread with espresso mascarpone creme

 

DR: SMOOD
Her spiste vi to gange. Jeg var vild med konceptet. Alt er økologisk, GMO frit, mælkefrit, og uden raffineret sukker. Maden er udviklet af ernæringsterapeuter og forskere, og kan også købes to-go. Et godt sted hvis man skal have sunde snacks med videre.
Det er spækket med diverse superfoods, så det er et godt sted at blive inspireret til måder at bruge alt fra Maca, Lucuma, Camu Camu, chaga osv osv. Og selvom det for nogen måske ikke lyder specielt lækkert, så smagte det altså rigtig godt. Vi fik deres varme havregrød, med chia, maca, hørfrø, sacha inchi, lucuma og toppet med den lækreste raw chokoladecreme, hindbær kompot og cashewnødder.
Det var den dag vi skulle på tur til Dia:Beacon så jeg købte deres raw kanelsnegle med til togturen, som også var vildt lækre.
Det er en mindre kæde, så den kan findes flere steder.

Raw cinnamon rolls fra Dr. Smood

 

BUTCHERS DAUGHTER
En klassiker jeg har hørt flere snakke om. Vegansk sted. Rigtig god kokosyoghurt og juice, og hyggelig atmosfære. Deres kokosyoghurt med bær og granola er rigtig god.

Butchers Daughter, Soho
Butchers Daughter

 

ABCv
Nok den bedste morgenmads oplevelse på hele turen. Faktisk var vi tæt på at droppe stedet fordi vi skulle i modsatte retning den dag, og derfor skulle rejse lidt efter det, men virkelig en god oplevelse. Lidt dyrt, men det hele værd.
Også med fokus på lidt sundere alternativer, GMO fri og bæredygtigt så vidt jeg forstod. Og virkelig virkelig lækkert.
Specielt deres kokos yoghurt med citrusfrugter og pistacie granola var lækkert!
Og mega gode mandelpandekager med banan og en eller anden form for creme.
Fik også deres æg med broccoli og dild, hvilket lyder lidt kedeligt men det var det på ingen måde. Og godt hvis man som mig også har brug for noget salt om morgenen.

ABCv, Kokosyoghurt med pistacie granola
ABCv, mandelpandekager

 

FROKOST, JUICER & SNACKS

By CHLOE
Også en klassiker hvis man er i New York. 100% plantebaseret. Vi var der et par gange til en mindre frokost snack.
Har gode spændende shakes (en sort og en hvid da vi var der) og en lækker vegeburger med rødbede ketchup.

Sort shake fra By Chloe

 

CHELSEA MARKET
Hvis man er i området er det et meget fint sted at finde noget frokost. Minder måske lidt om Torvehallerne eller Tivoli Food Hall i København.
Vi faldt over en sjov lille biks som hed SEED&MILL, som solgte sesam/tahin kager og snacks. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, da vi prøvede deres sukkerfri varianter, en med kaffesmag og en med kakaonips. Lidt sjov konsistens til at starte med men smagte virkelig godt. Havde også forskellige former for tahin spread. Både søde og salte. Ret sjovt koncept.

Chelsea Market, Seed + Mill, sesam/tahin desserter
Chelsea Market, Seed + Mill, sesam/tahin desserter

 

BEYOND SUSHI
Jah det kan måske lyde lidt mærkeligt eller kedeligt, men det er altså 100% plantebaseret sushi. Altså uden fisk, men man bliver overrasket over hvor lækkert det er. I virkeligheden er det jo også alt topping og dips der virkelig gør sushi godt, og det er der altså masser af her.
Ligger flere steder, der ligger bl.a. en meget tæt ved Central Park, så det er et god sted at købe to-go hvis man vil spise frokost i parken en dag.

Beyond Sushi
Beyond Sushi

 

JUICE GENERATION
Ligger flere steder. Hvis man lige mangler noget til at stille den lette sult eller tørst er her et stort udvalg af juicer og smoothies.

Juice Generation

 

DR. SMOOD
Igen som før nævnt, masser af snacks, lette måltider og juicer/smoothies to-go.

Dr. Smood, Juice, Smoothies, Shots

 

MATCHABARER

BIBBLE & SIP
Klart min favorit, både for deres forskellige Matcha varianter og ikke mindst for deres forskellige Matcha kager som var sindsygt lækre og syndige!
Prøv Jasmine-Matcha latte og Matcha Cream Puff med hvid chokoladecreme fyld som er SÅ godt! Men også ret stor og tung så man kan næsten ikke gå bagefter, haha.
Deres hvid chokolade-matcha cheesecake var også god!.
Så vidt jeg kunne forstå på Kristian var deres kaffe også ganske god.

Bibble & Sip, Jasmine Matcha Latte & Matcha Cream Puff
Matcha cream puff
Bibble & Sip, White Chocolate Matcha Cake

 

CHA CHA MATCHA
Også en New York matcha klassiker. Ligger to steder. Helt lyserød og grøn og det hele, så bare gå efter farven. Fik kun prøvet deres iced matcha latte, men ville også gerne have prøvet nogle af deres andre ting. Bl.a. deres matcha icecream, men det må blive næste gang.

Cha Cha Matcha
Cha Cha Matcha, Iced Matcha Latte

 

MATCHABAR
Ligger vidst også flere steder. Fin men ikke det bedste sted synes jeg. De kunne godt arbejde lidt på deres latteart, når nu det var et decideret matchabar hehe, men måske var det bare den dag jeg var der. Har også kaffe.

Matchabar

 

DR.SMOOD
Har også diverse latter (Matcha, tumeric, rose) både varme og iced.

 

AFTENSMAD

CATCH
Her var vi den første aften, og jeg tror det var både Kristians og min favorit, selvom det er svært at vælge.
Fiske restaurant, som ligger i meatpacking district.
Konceptet er lidt små retter man kan dele og prøve lidt forskelligt.
Deres fiske tatar, var rigig god! Og kammuslinger + tempura rolls, og gode drinks : )

Catch, Kammuslinger
Catch, Tempura Rolls

 

NIX
Vegetarisk/vegansk restaurant. Har fået en michelin stjerne, hvilket satte mine forventninger lidt højt, men stedet var utrolig uformelt og ikke særlig michelin agtigt. Og heller ikke michelin dyrt. Maden var dog stadig virkelig god, og lækkert at prøve forskellige vegetariske og veganske retter jeg aldrig før havde fået. Er man normalt kødspiser er det et god sted hvis man vil kaste sig ud i vegetarisk mad, da man overhovedet ikke savner kød. Alt smagte af virkelig meget.
Igen var konceptet flere små retter man kunne dele.
Deres brød med rød peber/valnødde dip var helt vild.
Derudover kan varmt anbefales
Cauliflower tempura og Shiitake mushrooms w. Creamy polenta og Miso Honey Avocado som var mine favoritter.

NIX, Cauliflower Tempura
NIX, Shiitake Polenta

 

COSME
Mexicansk sted, men på en lidt mere fancy måde. Også rigtig lækkert.
Deres signatur ret med and kan klart anbefales. Og så skal man også prøve deres herb guacamole.

Cosme, Signatur ret med and

Hvis man ligesom jeg elsker at gå i helsekost butikker og/eller på kunstmuseer, har jeg samlet et par NYC anbefalinger til det her.

Bon appetit : )

One thought on “Min spise guide til New York

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *