Jeg vil lige dele den her mega lækre opskrift på cashewcreme som er min yndlings morgenmad for tiden, og som faktisk også kunne gå for at være en dessert.
Da jeg for ca. et års tid siden stoppede med næsten alle former for mælkeprodukter, har jeg søgt meget efter alternativer til yoghurt om morgenen. Jeg prøvede så deres cashewcreme på 42raw, som smager lidt som en form for vanillecreme, så jeg blev inspireret til at eksperimentere med opskriften selv.

Det er nu blevet en af mine favoritter om morgenen selvom den selvfølgelig tager et par minutter mere at lave end at øse en gang yoghurt op. Til gengæld synes jeg også den smager mange gange bedre.

Ofte bruger jeg den ovenpå æbler, men kan egentlig bruges på alle former for frugt.
Derudover bruger jeg forskellige toppings som ristede hakkede mandler, kakao nips, gojibær, poppet quinua, kokos og nogle gange når det skal være ekstra godt, hakket mørk chokolade.
Man kan også bruge müsli.

INGREDIENSER:
2. personer
1 dl udblødte cashewnødder (udblødes natten over i vand i køleskabet)
1,5 dl. vand
1 lille tsk loppefrøskaller (fiber HUSK)
1 tsk honning
1 tsk citronsaft (cintronsaft på flaske er fint og nemmere)
1 tsk lecithin granulat (kan undlades)
1 æble i tern
eller 1/2 æbler + 1/2 banan
1 spsk hakkede ristede mandler
1 spsk gojibær
1 spsk kakao nips eller hakket mørk chokolade.

Skær æblet i tern.
Hæld vandt fra cashewnødderne. Blend cashewnødder, vand, loppefrøskaller, citronsaft, honning og lecithin i en minihakker eller lille blender (fx bruger jeg en nutribullet blender) Hvis konsistensen er for fast tilsættes en lille smule mere vand.
Hak mandlerne og rist dem på panden (det har de færreste selvfølgelig tid til om morgenen, så jeg plejer at lave en stor portion ad gangen og har altid et glas stående klart, det er lækkert sammen med så mange ting.)

Hæl cashewcremen over æblestykkerne. Top med mandler, kakao nips, gojibær og hvad du nu ellers har lyst til at putte på.

Jeg vil anbefale at købe cashewnødderne i helsekosten, da de er virkelig meget billigere og de smager meget bedre, det er i hvert fald min erfaring. Jeg køber den fra Biogan til ca. 90 kr for 500g. og så er de øko. Jeg synes tit at dem man kan få i supermarkedet smager lidt bitre og er svære at finde øko.

Lecithin kan købes i helsekost eller på nettet. Det kan undlades i opskriften, men giver en god cremet konistens, og har samtidig en god virkning på forskellige processer i kroppen, som kolesterol, hjernefunktion, nerveceller m.m. Det findes naturligt i blandt andet æggeblommer, nødder, okselever, sojabønner og blomkål. Den jeg bruger er udvundet fra solsikker. Jeg bruger også lecithin når jeg laver hjemmelavet is, igen for at få en cremet konsistens.

Ha’ en dejlig søndag : )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *