En  lækker snack som altid er god at have i køleskabet, eller god som værtindegave i et lille glas eller krukke.

Selvom det er en form for slik, indeholder den stadig en masse gode mineraler og antioxidanter, i modsætning til almindelig slik, og jeg synes de smager mindst lige så godt, man kan bare spise løs uden helt så dårlig samvittighed.

De er nemme at lave og man kan lave en stor portion ad gangen så der er til lang tid. Et koncept jeg generelt er stor tilhænger. Jeg opbevarer dem som sagt i køleskabet, fordi jeg synes de smager ekstra lækker når de er lidt kolde og sprøde.

Jeg vil anbefale at bruge en god kvalitets chokolade, gerne økologisk.

Jeg bruger ofte en blanding af 70% og 85% chokolade, men i princippet kan man bruge hvad man har lyst til.

Det er vigtigt at abrikoserne er den brune økologiske frem for de orange ikke-økologiske.

Abrikoser er jo naturligt gule/orange, når de er friske, og efter plukning når abrikoserne bliver tørret, vil de helt naturligt få en mørk og mere brunlig farve, hvilket også ses på vores økologiske abrikoser, men I tørringsprocessen af de ikke økologiske abrikoser tilsættes svovldioxid for at bibeholde den orange farve.

Det er sikkert ikke skadeligt, men jeg kan bedst li´ tanken om at det er så naturligt som muligt. 🙂

Opskrift:

1 pose tørrede abrikoser

1/2 plade mørk chokolade 70-72% kakao

½ plade mørk chokolade 80-85% kakao

Kakaonips ( til pynt )

Hakkede ristede mandler (til pynt )

 

Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Jeg er ikke ekspert i hvilken temperatur chokoladen helst skal have men jeg tog den af da den var omkring den 26-30 grader. Vend abrikoserne i chokolade så de er helt overtrykket og læg dem på en plade eller tallerken med bagepapir. Drys lidt kakao nips eller hakkede nødder på toppen og sæt dem i køleskabet til de er helt størknet. Opbevar derefter i glas. Jeg har dem altid i køleskabet fordi jeg synes det er lækkert at de er helt kolde og sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *