I efteråret var Kristian og jeg en forlænget weekend i Rom.
Vi var der kun en forlænget weekend, så det bliver ikke den store guide, men jeg synes alligevel jeg vil give et par anbefalinger. Vi rejste i Oktober måned, hvor vejret faktisk var ret godt, sammenlignet med det danske vejr. Lidt køligt om aftenen, men ellers sol det meste af tiden. Hverken for varmt eller koldt, og uden at vide hvor mange turister der er i løbet af sommeren, så tror jeg det værste var aftaget på det her tidspunkt.

OPLEVELSER
Vi valgte primært at bruge tiden på at gå rundt i byen, hvilket sagtens kan lade sig gøre hvis man holder sig nogenlunde til det historiske centrum, så er det meste faktisk inden for gå afstand.
Da det var første gang jeg var i Rom, ville jeg gerne opleve Peterskirken.
En flot oplevelse, men dog også virkelig mange mennesker, lidt for mange vil jeg nok sige.
Da det kan være lidt svært at gennemskue hvilken kø der var den rigtige og hvor længe man skulle vente, valgte vi at følge med en af de mange guides til både Vatikanet og Peterskirken, da man på den måde også undgår køen, men det koster selvfølgelig også lidt ekstra.
Kirken og kuplen var virkelig flot, men har man kort tid i Rom og kan man ikke overskue mange mennesker vil jeg nok skippe den oplevelse.
Derimod vil jeg virkelig anbefale Scuderie del Quirinale, som er et mindre museum/galleri, der på det tidspunkt havde en Picasso udstilling.
Meget overskueligt i størrelse, i en gammel re flot bygning, hvor man ved slutningen af udstillingen ender ud i en vild panorama udsigt over Rom, som i sig selv næsten er hele besøget værd. Det galleri vil jeg klart anbefale at tjekke ud, tjek eventuelt inden, hvilken udstilling der er.

Peterskirken
Mos Vatikanet & Scuderie del Quirinale
Udsigt fra Scuderie del Quirinale

SPISE
Vi forsøgte at researche lidt på spisesteder forhånd, og fandt hurtig ud af at man skal huske at bestille bord om aftenen på de gode steder, for at få plads.

I virkeligheden er Rom jo bare fyldt med virkelig god mad, men jeg synes godt det kan være lidt svært at finde gode morgenmadssteder hvis man gerne vil have andet end bare en kop kaffe og croissant eller flute.

Med lidt research fandt jeg frem til et virkelig godt morgenmadssted, lige til min smag, hvor man kunne få alt i lækre smoothies, juicer, diverse superfood, omeletter, men også pandekager, yoghurt og brød, hvis man er til det. Stedet hedder Ginger Sapori e Salute, og ligger i den gamle bydel ikke langt fra Den Spanske Trappe og Trevi fontænen. Det kan virkelig anbefales. Vi endte med at spise der næsten alle dage vi var der.

Gode aften restauranter er der jo mange af. Vi fik selvfølgelig også prøvet et par steder, og jeg kan anbefale Osteria Circo, som var meget charmerende, i en gammel ruin, god stemning, god mad og gode drinks.

Pierluigi er rigtig godt hvis man er til fisk. Det var et lidt ”finere” sted end vi havde regnet med, men meget lækre fiskeretter.

Og så skal man selvfølgelig huske at spise en masse Gelato (Italienske is), som næsten er på hvert gadehjørne.

Ginger Sapori e Salute
Osteria Circo
Osteria Circo
Pierluigi

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *