Man kan aldrig få for meget chokolade is. I hvert fald ikke den her. Den smager som den lækreste chokolademousse, men er helt uden raffineret sukker, og 100% plantebaseret, så mælkeallergikere og veganere kan også bare spise løs.
Og så er den nem og hurtig at lave.

For tiden eksperimenterer jeg med mange forskellige sukkerfri og plantebaserede isvarianter, og den her var den første jeg fik lavet.
Den er sødet med dadler istedet for raffineret sukker, så man får en masse fibre og mineraler, men smager virkelig syndigt.
Hvis man til tider har lidt rod i hormonerne, ligesom jeg, er en is som den her meget mere hormonvenlig end almindelig is.

Ingredienser:

1 dåse kokosmælk
3 spsk raw kakaopulver med top
6 friske dadler uden sten (eller tørrede dadler udblødt i vand natten over)
1/2 tsk vanillepulver
1/2 dl kakaosmør (kan købes i helsekost eller på nettet)
1 tsk lecithin (kan udelades)

Kakaonips og hakkede ristede nødder til pynt.

Smelt kakaosmøret i i en lille skål over et vandtbad. (jeg gør det bare i dl-målet over en kop kogende vand, det er nemmere)
Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse.
Hæld massen i en lufttæt beholder og sæt i fryseren. Hvis man ikke har en ismaskine, hvilket jeg ikke har, skal man huske at tage den ud og røre rundt ca. en gang hver 1,5 time indtil den er helt frossen, for at undgå at den krystalliserer.

Når den skal serveres skal den tage ud i ret god tid, så den ikke er alt for hård. Jeg synes den har en perfekt konsistens til serveres hvis man tager den ud 1,5-2 timer før servering. Det lyder af meget men den smager bare virkelig lækkert når den er lidt blød og cremet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *