Denne teblanding er min absolut yndlings te, så den vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer. Selv dem jeg kender som ikke er de store tedrikkere er vilde med den her. Den både smager virkelig lækkert, og urterne indeholder samtidig en masse gode egenskaber.
Den bliver heller ikke bitter selvom den trækker længe, smagen bliver blot mere intens. Faktisk smager den også godt kold, så jeg plejer nogle gange at lave en hel kande, og sætter det overskydende på køl og drikker det som en is-te

Det er em meget simpel blanding at lave, da den kun indeholder 4 ingredienser, Fennikelfrø, Bukkehornsfrø, Anisfrø og Lakridsrod, som alle kan alle findes i diverse helsekost forretninger.

Udover at den smager fantastisk, så indeholder den antiseptiske urter, og frø som eftersigende styrker kroppens udrensning.

Bukkehornsfrø: Virker let nedsættelse på kolesterol, stabiliserende på blodsukkere, slimløsende og modvirker forstoppelse. Eftersigende bliver bukkehornsfrø i naturmedicin andvendt mod bl.a. betændelse.

Fennikel frø: Nogle undersøgelser tyder på at antioxidanter i fennikel har anti-inflammatoriske egenskaber. Standser uønskede gæringsprocesser og bruges fx ved luft i maven, dårlig fordøjelse og hoste.

Anisfrø: Slimløsende og kan lindre luftvejslidelser, samt hjælpe mod oppustethed, fremmer fordøjelsen.

Lakridsrod: Den renser tyktarmen, stimulerer binyrerne.

Men vigtigst af alt, er at smagen er mega lækker 🙂

Blandingsforhold:

3 tsk. Bukkehorns frø

3 tsk. Anisfrø

4 tsk. Fennikelfrø

6 tsk. Lakridsrod.

Brug ca. 1 tsk af den samlede blanding til en kop.

Jeg plejer at bruge ca. 2-3 tsk af blandingen pr. kande. Lad den gerne trække minimum 3-5 minutter eller mere i ca. 80 grader varmt vand og lad te-ægget blive i, så den bliver ved at trække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *